top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverjessiekoen

Jongerenprijs Nederlandse Arbeidsmarktdag 2022 voor onderzoek naar werkzekerheid en LLO


Afgelopen donderdag 6 oktober 2022 vond de Nederlandse Arbeidsmarktdag plaats: een tweejaarlijkse conferentie over arbeidsmarktonderzoek voor en over arbeidsmarktbeleid.


Twee promovendi die betrokken zijn bij het Expertisecentrum voor de Toekomst van Werk & Werkzekerheid presenteerden daar hun onderzoek. Beiden werden genomineerd voor de Jongerenprijs!

Judith Langerak won de Jongerenprijs voor haar artikel "Wacht niet tot de storm overwaait: Een meta-analytisch overzicht over omgaan met werkonzekerheid".

Judith Langerak presenteerde een meta-analyse over proactief omgaan met baanonzekerheid. Zij analyseerde de resultaten van maar liefst 227 artikelen en kwam tot de conclusie dat werkenden zélf invloed kunnen hebben op hun gevoel van onzekerheid. Zij hoeven dus niet alleen maar te wachten tot een werkgever hen een nieuw contract aanbiedt, of tot de sociale zekerheid in Nederland anders wordt ingericht. Uit Judith haar meta-analyse blijkt namelijk dat proactieve inspanningen zoals netwerken en de situatie herinterpreteren kunnen helpen om minder onzekerheid te ervaren. Minder gerichte strategiëen, zoals sporten, ontspannen of controle uitoefenen op andere aspecten in het leven, helpen daarbij ook. Het volledige artikel is momenteel under review en zal hier verschijnen zodra het kan.


Ellis Emanuel presenteerde over de toegevoegde waarde van Learning Communities voor een Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Zij schreef een artikel over wat Learning Communities zijn, over de meerwaarde daarvan voor werkgevers en werknemers, en over de uitdagingen die daarbij komen kijken. Daarnaast bespreekt zij een uitgebreide agenda voor toekomstig onderzoek. Lees hier meer over Ellis haar reeds gepubliceerde artikel.


Het promotieonderzoek van zowel Judith (ondersteund door Instituut Gak) als Ellis (ondersteund door NWO, Human Capital agenda) is nog in volle gang. Wilt u op de hoogte blijven? We delen geregeld updates, informatie en artikelen via deze site.

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page