Wat zijn drijfveren voor een leven lang ontwikkelen?

Door ontwikkelingen zoals digitalisering, kunstmatige intelligentie en het grootschalig gebruik van data verandert ons werk. Het is daarom essentieel om te blijven leren. Dat is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

 

De Universiteit van Amsterdam wil inzicht krijgen in de drijfveren van werknemers om wel of niet deel te nemen aan mogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. We richten ons daarbij met name op beweegredenen deel te nemen aan leer-werkgemeenschappen. Daarnaast horen we graag of u en/of uw organisatie op dit moment deel uitmaakt van een leer-werkgemeenschap (bv. learning communities, living labs, hubs etc.) of in het verleden deel heeft genomen.

 

Deze inzichten vormen een belangrijke basis om leer-werk initiatieven te laten aansluiten bij uw ontwikkelbehoefte.

Image by CHUTTERSNAP

Expertisecentrum Leven Lang Ontwikkelen

Door ontwikkelingen zoals digitalisering, kunstmatige intelligentie en het grootschalig gebruik van data verandert ons werk. Het is essentieel, zowel voor organisaties als werknemers, om te blijven leren. Echter, dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan.

Vanuit het expertisecentrum Leven Lang Ontwikkelen onderzoeken wij hoe organisaties en mensen ervoor kunnen zorgen dat ze blijven ontwikkelen. Momenteel doen wij onderzoek naar de effectiviteit van leer-werkgemeenschappen.

Het Team

Partners

UvA_edited_edited.png
HAN.png
HR.png
NWO.jpg