top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverjessiekoen

"Leven Lang Leren" als vorm van werkzekerheid

Het belang van een Leven Lang Leren (Lifelong Learning) wordt steeds duidelijker. Door te blijven ontwikkelen (een vorm van proactiviteit) kunnen werkenden meer werkzekerheid voor zichzelf creëren. Maar ook organisaties profiteren van een Leven Lang Leren.

Elke organisatie onderschrijft dan ook het belang van een Leven Lang Leren. Door nieuwe kennis en vaardigheden op te doen, kunnen werknemers efficiënter werken en sneller inspelen op veranderingen. Maar blijven leren is makkelijker gezegd dan gedaan. Dit geldt zeker voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) waarin de middelen en manuren voor leren vaak beperkt zijn.


In een nieuw 5-jarig onderzoeksproject, gefinancierd door NWO en de Topsector Logistiek, bekijken we hoe 'learning communities' (leer-werkomgevingen) het leren van werknemers kunnen stimuleren. In learning communities werken onderwijsinstellingen en MKB-bedrijven samen om actief kennis te bundelen en uit te wisselen. Vanuit een wetenschappelijk-psychologisch perspectief onderzoeken we hoe een positieve leeromgeving in learning communities tot stand komt en wanneer leeruitkomsten worden benut in organisaties. Daarbij besteden we extra aandacht aan de sleutelrol van leidinggevenden.


Op donderdag 22 april 14:15-14:45 presenteren wij in het kader van dit project "Waarom is (blijven) leren zo moeilijk te organiseren?" op het Ontwikkeling Telt Festival van het Ministerie van OCW en de SER. Deelname is gratis!

159 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page