OVER HET EXPERTISECENTRUM 

ONS TEAM

Ons team bestaat uit wetenschappers met verschillende achtergronden. We hebben ruime expertise en ervaring op het gebied van (omgaan met) onzekerheid. Samen onderzoeken we werkzekerheid vanuit een psychologisch-, sociologisch- en bestuurskundig perspectief.

DR. JESSIE KOEN

Dr. Jessie Koen is oprichter van het expertisecentrum voor de toekomst van werkzekerheid. Zij is als arbeids- & organisatiepsycholoog verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij cum laude is gepromoveerd op de rol van inzetbaarheid (employability) bij het vinden van werk. Zij onderzoekt hoe mensen, organisaties en de maatschappij kunnen omgaan met de veranderende arbeidsmarkt en hoe onzekerheid en stress voorkomen kunnen worden. Jessie publiceert haar onderzoek in toonaangevende wetenschappelijke tijdschriften en heeft  meerdere prijzen en subsidies ontvangen.

DR. MAARTEN VAN BEZOUW

Dr. Maarten van Bezouw werkt aan de Universiteit van Amsterdam als postdoctoraal onderzoeker binnen het project “Proactiviteit voor Werkzekerheid”. Zijn onderzoeksinteresse ligt bij de sociaalpsychologische redenen dat sommige mensen actief proberen om ongelijkheid of maatschappelijke problemen aan te pakken terwijl anderen juist inactief blijven. Zijn promotieonderzoek richtte zich op rationalisaties van maatschappelijke problemen waardoor mensen politiek inactief blijven. In het huidige project kijkt hij naar de dynamiek van werkonzekerheid.

DRS. JUDITH LANGERAK

Drs. Judith Langerak behaalde in 2014 cum laude haar bachelor arbeids- en organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht en haar master in Organisaties, Verandering, en Management bij de Utrechtse School van Bestuurs- en Organisatiewetenschappen (USBO). Zij heeft o.a. gewerkt als beleidsmedewerker bij het Ministerie van Sociale Zaken en data analist bij NCOI Opleidingen. Momenteel werkt Judith als promovenda aan de Universiteit van Amsterdam, onder begeleiding van dr. Jessie Koen en prof. dr. Edwin van Hooft, met als doel de werkzekerheid van werkenden te verbeteren.

©2019 door Expertisecentrum voor de toekomst van werkzekerheid. Fotografie: Evert Doorn Fotografie